Články a recepty

Proč jíst zdravě?

Mgr. Adéla Nováčková, 28. srpna 2021

Zdravá strava bývá často spojována s pojmy jako je dieta, redukce nebo úprava hmotnosti. Úprava hmotnosti není jedním, ani tím nejdůležitějším důvodem, proč jíst zdravě. Zdravá strava ovlivňuje to, jací jsme, jak vypadáme a jak se cítíme. 
Zdraví - Zdravá strava první řadě ovlivňuje naše zdraví a je prevencí vzniku závažných onemocnění. Nebudu jmenovat, nejsem tu proto, abych vás strašila, ale abych vás motivovala udělat něco pro své zdraví. Chcete být zdraví? Jezte zdravě :)
Psychická pohoda - Zdravá a vyvážená strava má také pozitivní vliv na dobrou náladu a psychickou pohodu, naopak špatná výživa může podporovat a zvyšovat depresivní a úzkostné stavy, podrážděnost, výkyvy nálad, zhoršenou koncentraci a paměť.
Energie - Cítíte se často unavení a bez energie? 5 kafí denně tento problém nevyřeší, ale pomůže vám dostatečný příjem energie a živin.
Imunita - Zdravá strava je základ toho, jak posílit imunitu. Vyvážený jídelníček je důležitý pilíř pro vybudování silného a odolného organismu.
Spánek - Zdravý a vyvážený jídelníček má také pozitivní vliv na kvalitu spánku.
Zdravá pleť, vlasy i nehty - Pleť, vlasy i nehty jsou odrazem naší stravy. Zdravá strava také zpomaluje stárnutí.
Plodnost a zdraví vašeho miminka - Zdravá strava ovlivňuje zdraví miminka nejen v průběhu těhotenství, ale i před jeho početím.  Strava také ovlivňuje plodnost maminky i tatínka.
Redukce hmotnosti - Ano, zdravá strava je důležitým faktorem, pokud chcete snižovat svojí hmotnost. Zdravý a vyvážený jídelníček je cestou, jak snížit hmotnost a hlavně si jí udržet. 

Jezte zdravě 
A. 
Proč jíst zdravě?