Články a recepty

Francouzské toasty se zakysanou smetanou a banánem

Mgr. Adéla Nováčková, 26. dubna 2020

Francouzské toasty patří mezi mé nejoblíbenější snídaně. Připravila jsem pro vás zdravou verzi se zakysanou smetanou a banánem. 

Nutriční hodnoty / 1 ks 
Energetická hodnota 536 kJ 
19 g sacharidů 
6 g bílkovin 
3 g tuků 

Ingredience / 6 ks 
4 polévkové lžíce polotučného mléka 
1 ks vejce 
6 plátků celozrnného toastového chleba 
skořice podle chuti 
1 ks banán / 6 toastů 
2 lžíce zakysané smetany /6 toastů 

Postup
V hlubokém talíři rozšleháme vejce s mlékem a skořicí. Toastový chléb namočíme z obou stran do připravené směsi a necháme nasáknout. Poté opékáme z obou stran na mírném plameni. Toasty podáváme se zakysanou smetanou a čerstvým ovocem. 

Francouzské toasty se zakysanou smetanou a banánem